Training

Trainingen en praktische opleidingen kunnen onderdeel uitmaken van het traject. Welke training of opleiding u ook volgt, het doel is altijd dat de training of opleiding uw kansen op werk vergroot. Hieronder vindt u een korte beschrijving van de trainingen en opleidingen die het meest door ons worden ingezet. Uw arbeidscoach​ kan u er meer over vertellen.

Training ‘Talent voor Werk’

Deze training heeft als doel om uw sollicitatievaardigheden te vergroten. En staat voor zelfsturing; het gevoel dat je controle hebt over je eigen situatie. Deze training is erop gericht u handvatten te geven om een betaalde baan te vinden.

Empowermenttraining

In deze training leert u beter om te gaan met uw huidige situatie (tegenslagen). U wordt zich bewust van uw eigen mogelijkheden om uw situatie te verbeteren en zelf meer de regie te nemen over uw leven.

Arbeidsmarktoriëntatie

Door het volgen van de training arbeidsmarktoriëntatie krijgt u inzicht in uw mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt. U leert wat u in deze situatie kunt aanpassen om weer aan het werk te komen. U sluit de training af met een plan van aanpak om concrete stappen richting een betaalde baan te zetten.

Assertiviteit

Op een prettige wijze leren opkomen voor uzelf en zelfbewust optreden met respect voor anderen.

E-learning

Via de website www.oefenen.nl kunt u uw basisvaardigheden verder verbeteren. U kunt oefenen met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Uw arbeidscoach kan voor u een op maat gemaakte leerlijn klaarzetten. In uw eigen tempo kunt u het lesprogramma doorlopen.

Conversatielessen

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor deelnemers die de Nederlandse taal nog onvoldoende beheersen. Het doel van de bijeenkomsten is de drempel om Nederlands te praten te verlagen en uw woordenschat te vergroten. U kunt zelf onderwerpen aandragen die u graag wilt bespreken, maar we hebben ook diverse thema’s voorbereid (boodschappen doen, feestdagen, familie, ziekenhuis etc.)

Taxipas

Om als taxi-chauffeur aan de slag te kunnen, heb je een taxipas nodig. Bovendien moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen en moet je medisch gekeurd worden. Deze opleiding kan ingezet worden voor werkzoekenden die willen werken als taxi-chauffeur en al een rijbewijs hebben.

VCA

Steeds meer bedrijven eisen van hun (toekomstige) werknemers dat ze beschikken over een VCA­ certificaat. Dit geeft namelijk aan dat een bedrijf of werknemer veilig kan werken op risicovolle werkplekken. Dit zorgt dat het aantal arbeidsongevallen beperkt blijft en de gezondheid en welzijn van werknemers beter gewaarborgd zijn.

Heftruck

Werkgevers verlangen van hun magazijnmedewerkers dat ze een heftruckcertificaat hebben. Iemand met een certificaat heeft immers een kleinere kans om schade te veroorzaken aan het magazijn of de producten.

De hierboven genoemde trainingen en opleidingen is een beknopt overzicht van ons totale aanbod. Uw arbeidscoach kan u informeren over bovenstaande of andere opleidingen en trainingen.

Meer informatie of advies?

Maak kennis met ons team. Voor meer informatie en advies neem contact met ons op.

Laatste nieuws