Tweede Spoortraject voor uw zieke medewerker

Langdurig ziek zijn brengt zowel privé als zakelijk veel veranderingen met zich mee. Tal van regels komen in beeld, voor werknemer en werkgever.
Wanneer een werknemer langdurig ziek is en niet meer in de eigen organisatie kan terugkeren eist de Wet Verbetering Poortwachter dat werknemer en werkgever samen op zoek gaan naar een baan buiten de organisatie. Dat is 2e spoor re-integratie.

Pasmatch is gespecialiseerd in 2e spoor re-integratie voor diverse branches en functies. Onze loopbaanbegeleiders hebben veel ervaring met 2e spoor re-integratietrajecten en weten dus alles van de regelgeving van het UWV en schrijven rapportages conform de Wet Verbetering Poortwachter.

Dankzij ons grote werkgeversnetwerk kunnen wij uw medewerker uitzicht bieden op een nieuwe baan.

Belastbaarheid, competenties en mogelijkheden ten aanzien van werk brengen wij samen met uw medewerker zorgvuldig in kaart. Daarbij zetten we vaak praktische instrumenten in, zoals:

• Assessment
• Werkstage
• Loopbaancoaching
• (Her-) scholing, training en workshops
• Baanbemiddeling

Objectief meten van (groei)potentie

Een assessment geeft een objectief beeld van iemands capaciteiten en groeimogelijkheden ten aanzien van werk. Tijdens het assessmenttraject onderzoeken we onder andere het denk- en werkniveau, werknemersvaardigheden, persoonlijkheid en motivatie. De resultaten geven inzicht in wat iemand aankan wat betreft taken, verantwoordelijkheden en bijvoorbeeld werkomgeving. Het onderzoek wordt afgesloten met een rapportage en een persoonlijk ontwikkelingsplan met vervolgstappen die de kansen op passend werk vergroten.

Meer informatie of advies?

Maak kennis met ons team. Voor meer informatie en advies neem contact met ons op.

Laatste nieuws