De regio Zuid-Kennemerland en IJmond maakt echt werk van transparantie en heeft daar veel baat bij. Niet alleen zijn de matches tussen kandidaten en werkgevers verbeterd, ook de samenwerking tussen gemeenten en UWV is versterkt. “Wij kunnen elkaars klanten bemiddelen, omdat we hen goed registreren en gegevens digitaal ontsluiten.”

Een toegangspoort en tevens een laagdrempelig contactpunt voor mensen die onder de Banenafspraak vallen. Zo omschrijft Dave Gehrels (Pasmatch Personeelsdiensten) zijn positie als projectmedewerker transparantie binnen de arbeidsmarktregio Zuid-Kennemerland en IJmond. “Mijn kerntaak is het vastleggen van de gegevens van mensen die behoren tot de doelgroep van de Banenafspraak. Ik vul de volledige klantprofielen in.”

Hierdoor hebben zijn collega’s van de werkgeversdienstverlening (WSP Zuid-Kennemerland en IJmond) via het gemeenschappelijke bestand toegang tot de bemiddelbare kandidaten. Werkgevers kunnen via de Kandidatenverkenner Banenafspraak anoniem inzicht krijgen in het potentiële bestand. Gehrels nodigt kandidaten altijd uit voor een face to face gesprek, ook nu in coronatijd. “Ik praat met hen over hun mogelijkheden en wat zij in het verleden hebben gedaan. In de eerste weken na het uitbreken van de coronacrisis waren de gesprekken telefonisch, maar live gesprekken werkt veel beter bij deze doelgroep.”

Lees het complete artikel op de site van de Programmaraad.

Contactgegevens
Dave Gehrels – projectmedewerker transparantie Pasmatch
E-mail: dave.gehrels@pasmatch.nl
Tel.: 06 29 59 34 92

Jeroen Coops – manager Pasmatch
E-mail: jeroen.coops@pasmatch.nl
Tel.: 06 21 82 16 97

Marion Dewaide – adviseur werkgeversdienstverlening Pasmatch
E-mail: marion.dewaide@pasmatch.nl
Tel.: 06 41 51 65 55

Op de foto: Marion Dewaide en Dave Gehrels