Pasmatch bemiddelt werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij bereiden hen goed voor op een nieuwe baan en zoeken samen met de werkzoekende een passend betaalde baan. Pasmatch is een van de drie partijen in het WerkgeversServicepunt (WSP) Zuid-Kennemerland en IJmond met diverse locaties. Vanuit het WSP brengen wij de matchingsvraag van de werkgever en de (inclusieve) doelgroep bij elkaar. Hierbij bieden wij een uniform aanbod aan voorzieningen en instrumenten. Door middel van persoonlijk contact met werkgevers kunnen wij adviezen geven, zoals mogelijkheden voor opleiding, functiecreatie, detachering, werkstages en jobcarving. Verder wijzen wij de werkgever op de financiële voordelen zoals proefplaatsingen, no-riskpolis, lage inkomensvoordeel, loondispensatie, loonkostensubsidie en de mobiliteitsbonus. Wij adviseren de werkgever bij het selecteren van de kandidaten en ook na plaatsing hebben wij persoonlijk contact met werkgever en kandidaat. Pasmatch en het WSP zetten diverse projecten op met als doel om de werkgever en de (inclusieve) doelgroep bij elkaar te brengen. Samenwerking met UWV en IJmond Werkt! is in het WSP een belangrijk onderdeel om de werkgevers in de arbeidsmarktregio te bedienen.

Adviseur Werkgeversdienstverlening (36/40 uur per week)

De adviseur werkgeversdienstverlening realiseert op regionaal niveau, door leveranciersmanagement en relatiebeheer (werkgevers en kandidaten) de totstandkoming en invulling van arrangementen en vacatures.

Inhoud functie
• Benadert – telefonisch, schriftelijk en in persoon – (potentiële) opdrachtgevers/werkgevers voor het verwerven van vacatures/werkplekken; onderhandelt zelfstandig (binnen de gestelde kaders) over de inhoud van contracten en arrangementen.
• Adviseert de werkgever over de regionale arbeidsmarkt, de ontwikkelingen in zijn branche en adviseert de werkgever op het gebied van arbeidszaken (subsidies, financieel en personele invulling).
• Het initiëren en realiseren van multidisciplinaire projecten met externe partijen waarbij uiteenlopende belangen een rol kunnen spelen (o.a. Participatiemarkt, Roads, statushouders) om gezamenlijk tot integrale resultaten te komen.
• Zoekt aan de hand van het marktbewerkingsplan in- of externe partijen om gezamenlijk tot een project te komen (bijv. een traject van een jaar op te zetten die tot baan als kok leidt (opleiding, stage, coaching en uitstroom)).
• Brengt in kaart en analyseert de voor werkaanvaarding relevante kenmerken van een werkzoekende (attitude, opleiding, ervaring, inzetbaarheid, medische, psychische, sociale belemmeringen en in welke mate) via een kwalificerende intake en stelt aansluitend een gedegen diagnose op.
• Verzorgt de aftersales. Indien gewenst/nodig wordt m.b.t. de geplaatste kandidaat nog een passend advies gegeven aan de werkgever. In voorkomende gevallen op verzoek van werkgever of geplaatste kandidaat kan er sprake zijn van een beperkt aantal kontakten met de geplaatste kandidaat.

Functie-eisen
• Kennis van regelingen op het gebied van de Participatiewet en in te zetten instrumenten en kennis van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn een pré.
• Kennis van branche- en sectorale ontwikkelingen.
• Kennis van de landelijke en regionale arbeidsmarkt.
• Afgeronde, relevante hbo-opleiding.
• In staat zijn om goed te luisteren, te analyseren en te formuleren.
• Creatief in het zoeken naar oplossingen en ideeën.
• Communicatief vaardig in woord en geschrift.

Wij bieden
• Een afwisselende baan in een bedrijf dat volop in beweging is.
• Prima arbeidsvoorwaardenpakket en salaris conform de gemeentelijke salarisschaal 9.
• De functie betreft in eerste instantie en tijdelijke aanstelling voor een jaar met mogelijk uitzicht op een vast dienstverband.

Informatie en solliciteren
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Tessa Verhoogt (HRM-adviseur) via tessa.verhoogt@paswerk.nl. Solliciteren met CV én motivatie kan tot en met vrijdag 4 september 2020 via e-mail naar hrm@paswerk.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.