Pasmatch is een unieke samenwerking gestart met Roads en Werkdag BV. Er is een training ontwikkeld die gericht is op het bevorderen van de doorstroom naar ander (betaald) werk. Dat kan regulier werk zijn, maar ook werk in de vorm van een garantiebaan. Deze training is belangrijk voor het verbeteren van de doorstroom van deelnemers van (arbeidsmatige) dagbesteding naar regulier (betaald) werk. Dit is de eerste keer dat deze training plaatsvindt. Er doen nu in totaal 14 deelnemers mee. Deze training bestaat uit 8 bijeenkomsten en is voor deelnemers die nu nog in de (arbeidsmatige) dagbesteding zitten. Alle deelnemers zijn aangemeld door Roads en door Werkdag BV.

Onderwerpen die tijdens deze training behandeld gaan worden zijn:

  • Wat heb ik te bieden voor een werkgever?
  • Eerste indruk: zowel op papier (CV) als in een gesprek.
  • Wat zou ik voor werk willen en is dit werk ook te vinden in deze regio?
  • Wat betekent werk voor mijn uitkering

Tijdens deze training zijn ook twee dagen ingepland voor bedrijfsbezoeken. Het is namelijk ook belangrijk dat deelnemers zelf letterlijk zien wat het werken bij een bedrijf inhoudt, zodat ze de stap durven te nemen om buiten hun veilige omgeving te stappen. Er zijn in totaal vier bedrijfsbezoeken en er is gekozen voor, de drie genomineerden van de Participatieprijs werkgevers: Noord-Hollandse mediabedrijf MEO (winnaar 2019), muziekplatenproducent Record Industry, textielservicebedrijf Newasco Van Houten en Vos Supermarkten (winnaar Participatieprijs werkgevers 2018). Welke dinsdag 19 november en dinsdag 26 november gaan plaatsvinden.

De training wordt gegeven door Margriet Kuiper (Pasmatch) samen met Margret Komen (Roads). Te gast zijn ook uitgenodigd de collega’s van DOCK en WSP Zuid-Kennemerland en IJmond.