Op donderdag 31 oktober was het dan eindelijk zover: de officiële handtekening werd gezet. Het samenwerkingscontract ligt voor Margriet Kuiper (Arbeidscoach bij, Pasmatch links op de foto) en Corina Koekenbier (Algemeen manager Amsterdam, bij Dress for Success rechts op de foto) en met een grote glimlach zetten zij hun handtekening.

Dress for Success is al langer bekend bij Pasmatch en er werd al geruime gesproken over een samenwerking. Pasmatch bemiddelt werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij bereidt hen goed voor op een nieuwe baan en zoekt samen met hen een passende, betaalde baan. Waar nodig is, plant Pasmatch een kleedsessie in bij Dress for Success. Er zijn dit jaar al meerdere kleedsessies geweest. Deze sessies zijn belangrijk voor werkzoekenden. Het zorgt voor het verbeteren van de eerste indruk, voor zelfvertrouwen krijgen en om hun uitstraling te vergroten.

Dress for Success is een wereldwijde organisatie, opgericht en gerund door vrijwilligers (vaak zelf werkzoekenden geweest), die zowel mannen als vrouwen met een minimuminkomen aan een gratis sollicitatieoutfit helpt. De eerste indruk is altijd belangrijk en medebepalend voor een succesvolle afloop. Omdat nieuwe, professionele kleding vaak te duur is voor mensen die van een minimuminkomen of (bijstands-)uitkering moeten rondkomen, biedt Dress for Success de uitkomst. En wat ook leuk is als de werkzoekende wordt aangenomen, dan mag er een tweede set gehaald worden. De reacties van de werkzoekenden zijn goed. Als ze eenmaal de nieuwe outfit aan hebben, dan stralen ze meteen en mag (wat hen betreft) het sollicitatiegesprek meteen beginnen.