In beleidsjargon was hij een NUG-ger. Dat staat voor een Niet-Uitkerings-Gerechtigde, dus iemand die betaald werk zoekt, maar intussen geen recht op een sociale uitkering heeft. Haarlemmer Jozef Goeloe zit, of liever gezegd, zat in deze positie. Jozef is afhankelijk van een rolstoel en kon geen werk vinden. Zijn grote wens was om een zo leuke, betaalde job te vinden. Gelukkig kwam hij via de gemeente Haarlem bij Pasmatch om begeleiding te krijgen bij het zoeken naar een baan.

Bij Pasmatch heeft hij door gesprekken beter zicht gekregen op wat hij zou willen en zijn CV werd aangepast. Vervolgens heeft Jozef een leerwerktraject voor Fietstechnicus bij het bedrijf Wielwerk (onderdeel van Paswerk) gevolgd. Ondanks dat er ook vraagtekens werden geplaatst: een fietsmonteur in een rolstoel? Al snel bleken de vraagtekens nergens voor nodig. Jozef behaalde al snel het certificaat Fietstechnicus. Dat hielp ook bij het vinden van een betaalde job bij Rijwiel Nederland BV in Amsterdam. Voor de 37-jarige Jozef Goeloe is dit feitelijk de eerste betaalde baan in zijn leven.

Dankzij een passende praktijkopleiding, gedegen arbeidsbemiddeling, een fijne werkgever, maar vooral zijn eigen motivatie en inzet. Alle betrokkenen wensen hem heel veel werkplezier toe!

Hoera-een-baan-Pasmtach