Volgens met CBS geeft de helft van de mensen in de bijstand aan niet te kunnen of te willen werken. De ervaring van Pasmatch is dat dat vaak anders zit. LEES VERDER
Pasmatch heeft regelmatig te maken met werkzoekenden die aangeven niet te kunnen of te willen werken. Vaak geven zij medische klachten als reden hiervoor. Wij hebben echter jarenlange ervaring in het bemiddelen van werkzoekenden die door ziekte of een andere oorzaak geconfronteerd worden met een arbeidsbeperking. Wij geven dan ook niet zomaar op, maar onderzoeken samen met de werkzoekende waar nog wél de kansen en mogelijkheden liggen.
Dit geldt ook voor de zogenaamde ‘niet-willers’. We gaan eerst op zoek naar de oorzaak van het niet-willen. Is er echt sprake van gebrek aan motivatie of wordt dit veroorzaakt door faalangst, te vaak afgewezen zijn in het verleden of onvoldoende zicht hebben op de eigen kwaliteiten en mogelijkheden? Onder andere door middel van onze empowermenttrainingen slagen wij er in om het vlammetje weer aan te wakkeren, wat uiteindelijk leidt tot een succesvolle plaatsing op een betaalde baan.
Cijfers zeggen dus niet alles. Het gaat om het verhaal achter de cijfers.
Klik hier voor het rapport van het CBS.
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/24/bijna-helft-bijstandsontvangers-kan-of-wil-niet-werken