Fenicks wint werkgeversprijs 2022 - Spaarne Werkt

Fenicks wint werkgeversprijs 2022

21 november 2022

Het Haarlemse bedrijf Fenicks van Jan-Hylke de Jong heeft de Participatieprijs werkgevers van de regio Zuid-Kennemerland 2022 gewonnen. De prijs is voor werkgevers die zich voorbeeldig inspannen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen en te houden. Fenicks werkt structureel aan inclusief werkgeven. Op 13 medewerkers zijn er in elk geval elk jaar drie die de kans krijgen om functie, bedrijf en collega’s via een stage of proefplaatsing zelf te ervaren. De ervaring van de afgelopen jaren leert dat gemiddeld één op de drie een passende, vaste positie krijgt in het bedrijf. Er is binnen het bedrijf een positieve sfeer en samenwerking op basis van gelijke kansen en individuele mogelijkheden. De jury meldt ook dat ze erg onder de indruk is van de speciale inspanningen voor hoger opgeleiden. Er wordt echt alles aan gedaan om iedereen succesvol in te passen in het bedrijf.

Fenicks is een bedrijf dat actief is in de zakelijke dienstverlening rondom vastgoed en monumenten. Het houdt zich bezig met grootschalige foto-opname, datamining, digitaal monitoren en aanverwante advisering door heel Nederland. Dat gebeurt met handcamera’s, camera-auto’s, drones, digitale verwerking en algoritmen. Het is specialistisch werk en leidt tot de zelfgekozen geuzennaam “het CBS-je van de monumenten”.

De Participatieprijs voor werkgevers is een vakjuryprijs, geen publieks- of populariteitsprijs. In de vakjury zitten vijf deskundigen die onafhankelijk alle selectiebeslissingen in de wedstrijd nemen. De prijs is dit jaar uitgereikt voor een publiek van 130 gasten in Hotel Haarlem. De andere twee finalisten bij de wedstrijd waren Molano (Haarlem en Zwanenburg) en The Giftmakers (Haarlem en Cruquius), volgens de jury eveneens mooie werkgevers. Eerder wonnen Vos Supermarkten, MEO Haarlem en Secrid deze prijs.

participatieprijs-werkgevers-2022-winnaar-fenicks-haarlem

Het winnende team van Fenicks met in het midden ondernemer-eigenaar Jan-Hylke de Jong (foto: Elisabeth Beelaerts).

Laatste nieuws

Video-interview: Pim Golberdinge

20 maart 2024
“Wat echt iets was, dat bij Pim paste.” Pim werkt al bijna 25 jaar bij Spaarne Werkt. Hij heeft al op verschillende afdelingen gewerkt. Nu heeft hij een passende functie bij het milieuteam in Cruquius. Samen met zijn collega’s...
Verhalen van medewerkers pim-spaarne-werkt-interview

Snuffelmug verhuist naar Winkelcentrum Schalkwijk

12 maart 2024
De Haarlemse vestiging van Kringloopwarenhuis Snuffelmug zal verhuizen naar Centrum Schalkwijk. Snuffelmug zal drie winkelpanden betrekken waar voorheen BCC, Getir en Douglas gevestigd waren. Het gaat om totaal ruim 1.300 vierkante meter oppervlakte. De winkel waar eerder BCC zat...
Nieuws