In januari dit jaar is Pasmatch begonnen met de begeleiding van een groep statushouders uit Syrië. Voor dit project hebben we de samenwerking gezocht met Gharib Ali van Nieuwlander. We hebben gezamenlijk intakegesprekken gevoerd en een aantal inspirerende  workshops verzorgd.

Vrijdag 13 juli is de samenwerking met Nieuwlander voor dit project feestelijk afgesloten bij Pluspunt in Zandvoort. Alle deelnemers uit de groep waren deze avond aanwezig. Hun partners en kinderen mochten mee. De avond werd begeleid met hapjes, drankjes en Syrische muziek. Gharib Ali en twee deelnemers hadden hun muziekinstrumenten meegenomen en er werd volop gedanst, meegezongen en gelachen. Franklin Piers van de gemeente Haarlem was ook aanwezig. Hij heeft het mogelijk gemaakt dat we dit project konden uitvoeren.

Naast de feestelijkheden hebben we kort teruggeblikt op wat we allemaal al hebben bereikt binnen het project. En wat hebben de deelnemers al mooie stappen gezet in hun nieuwe land! Rijbewijzen en VCA/Vorkheftruck diploma’s zijn gehaald, ervaring is opgedaan op diverse stageplekken die aansluiten op hun droomberoep, en een aantal mensen start binnenkort met een beroepsopleiding.

Binnen dit project houdt de samenwerking met Nieuwlander op, maar met de deelnemers gaan we nog veel mooie stappen maken.