“Toen kwam er een punt dat ik zei: tot hier en niet verder.” Zo begon de carrièreswitch van Pascal. Vanuit zijn rol als leidinggevende in de commerciële wereld merkte hij dat zijn visie niet overeenkwam met de wensen van het bedrijf. “Ik sprak met mezelf af werk te maken van mijn overtuiging en besloot het roer radicaal om te gooien.”

Op zoek naar inspiratie
“Ik werd geacht resultaat voorop te stellen,” vertelt Pascal. “Terwijl ik steeds meer de drang voelde om meer te betekenen in de ontwikkeling van mensen, werden mensen niet (meer) gezien als de belangrijkste asset van een organisatie. Ontwikkeling en behoud van werknemers werd niet meer als prioriteit gezien: iets wat in mijn visie wél zo is.”

Pascal besloot zijn baan op te zeggen en ging op zoek naar inspiratie. “Ik begon met een opleiding tot coach. Daarnaast wilde ik mensen leren kennen die in dezelfde situatie zaten; zo kwam ik als eventmanager bij DeBroekriem terecht. Als eventmanager kwam ik ook in contact met coaches en trainers. Zij konden mij veel vertellen over hun ervaringen.”

Stage
Het volgen van een coachingsopleiding bracht niet direct een baan met zich mee, maar dat hield Pascal niet tegen. Hij trok de stoute schoenen aan en stapte onaangekondigd bij mensontwikkelbedrijf en re-integratiebedrijf Paswerk binnen. “Hier was ik al zo vaak langsgereden, en telkens weer vroeg ik mij af wat daar precies gebeurde en of ik daar wellicht iets kon betekenen. Ik vroeg of ik gedachtes kon uitwisselen met iemand van HR. Op dat moment kon niemand mij te woord staan, maar een week later werd ik gebeld om een kop koffie te komen drinken. Het was een leuk gesprek, en na afloop vroegen ze of ik een periode mee wilde draaien als stagiair loopbaanbegeleider bij Pasmatch, onderdeel van Paswerk. Een prachtige kans die ik met twee handen heb aangegrepen!”

Hoe deze stage beviel? “De maanden vlogen voorbij! Mede ook dankzij de inspirerende toewijding van mijn collega’s, voelde ik dat ik hier écht iets zinvols kon betekenen in iemands leven.” Als kroon op zijn stage kreeg hij een aanbod vanuit Pasmatch, namelijk een betaalde baan als intercedent bij het Werkgevers Service Punt in Haarlem. “Vanuit deze rol kan ik mijn expertise en enthousiasme inzetten om werkgevers te overtuigen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten participeren binnen hun organisatie.”

Pascals tip?
“Doe ervaring op in het vakgebied waarin je graag wilt werken! Als blijkt dat je bijvoorbeeld nog niet de juiste werkervaring beschikt, bied jezelf dan aan als stagiair, om zo in aanmerking te komen voor een betaalde vacature. Kom in beweging en ga op onderzoek uit!”

Bron: Charlotte Doffer De Broekriem