Erwin Haak Loopbaanbegeleider

‘Ik kan het me nog goed herinneren, krap een jaar geleden kreeg ik mijn eerste cliënten uit Eritrea. Ik wist bijna niks van dit land en diens inwoners. Het was een sprong in het diepe, en ik werd geconfronteerd met behoorlijke cultuurverschillen. Over en weer moesten we aan elkaar wennen.

Eén van deze eerste Eritreeërs is een jongeman die aanvankelijk geen idee had wat hij wilde gaan doen qua werk. Zijn Nederlands was nog erg beperkt en hij maakte zich zorgen over de examens van zijn inburgering.

Een tijdje geleden liet hij me weten dat hij heel graag schilder wil worden. Via via kwam ik in contact met een schilder uit Heemstede, Rob van Dijk (Jac. van Dijk en zn.) die er voor open staat om een statushouder een stage te bieden. En wat is hij in goede handen terechtgekomen! Rob heeft een goede band met hem opgebouwd en leert hem de kneepjes van het vak. Hij is super enthousiast over zijn stagiair, en de Eritrese jongeman is hartstikke blij. En ik, Erwin Haak, zijn loopbaanbegeleider, ben niet alleen blij, maar ook reuzetrots op de vorderingen die hij al heeft gemaakt. Hij heeft onlangs zijn inburgeringsexamen gehaald, je kunt goed met hem praten in het Nederlands en steeds vaker zie ik een glimlach op zijn gezicht. Wat is het toch super om loopbaanbegeleider te zijn en deze ontwikkelingen bij mensen mee te mogen maken.

Volgende stap: het regelen van een opleiding die mooi aansluit op zijn stage!’

Erwin-Haak-Pasmatch-Loopbaanbegeleider Erwin-Haak-Pasmatch-Loopbaanbegeleider