Detacheren

Flexibel personeel nodig?

Spaarne Werkt leent medewerkers uit aan gewone werkgevers in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Dit heet detacheren. Onze medewerkers hebben moeite om zelf werk te vinden. Maar ze kunnen heel goed werken bij ‘gewone’ werkgevers.

Meestal doen zij uitvoerend werk of ondersteunen ze anderen.  

Wij detacheren medewerkers voor bijvoorbeeld:

 • order picking 
 • catering 
 • inpakken en verpakken
 • licht administratief werk
 • montagewerkzaamheden 
 • winkels 
 • huismeester/conciërge
  en nog meer werksoorten.

Een groep detacheren

We kunnen een of twee medewerkers detacheren. Maar wist je dat we ook een groep medewerkers kunnen leveren? Natuurlijk zorgen we voor een goede klik tussen medewerker en werkgever. Maar we doen meer. Zowel werkgever als medewerker kunnen rekenen op onze ervaren jobcoaches.  

Veel werkgevers die met ons samenwerken, zijn daar erg tevreden over.

Detacheren via Spaarne Werkt

 • Flexibel personeel
 • No risk bij ziekte
 • Betrouwbare en loyale medewerkers
 • Een goed gevoel, want je geeft anderen een kans 
 • Gedetacheerde medewerkers vallen niet onder de Wab.

Bekijk hier onze: Interviewbundel afdeling Detacheren Spaarne Werkt.

spaarne-werkt-team-detacheren-compleet-febr2022

Staand van links naar rechts: Wouter de Boer (jobcoach), Johan van Heel (jobcoach), Gerlinde van Scheppingen (jobcoach) en Rob Bulters (jobcoach). Zittend van links naar rechts: Hamed Zakaria (jobcoach), Ben Hendriks (accountmanager) en Marieta Telman (teammanager). Niet op de foto: Goran Jovanovic (jobcoach).   

Meer weten?

Wij helpen je graag verder.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Ja en nee. Spaarne Werkt is per 1 januari 2022 ontstaan uit de samenvoeging van de bestaande bedrijven Paswerk, Pasmatch, Perspectief en Werkbedrijf Haarlem. Het is nu het participatiebedrijf voor alle medewerkers met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt. Om de nieuwe, brede opdracht goed uit te drukken is gekozen voor de nieuwe naam Spaarne Werkt.

Spaarne Werkt is de schakel tussen ontwikkelen, leren en werken met het doel om iedereen passend, duurzaam en naar vermogen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Dat doen wij in opdracht van de rijksoverheid en de vier gemeenten. Wij werken doelgericht, voor specifieke doelgroepen, bedrijfsmatig, maar niet winstgericht. Diensten die wij aan werkgevers en opdrachtgevers verlenen worden uitgevoerd op basis van zakelijke overeenkomsten met marktconforme tarieven.

Spaarne Werkt werkt al met heel veel partners samen: werkgevers, opdrachtgevers, overheden en tal van andere partners in de vier gemeenten. Zit je hier nog niet bij en zie je raakvlakken en kansen op succesvolle samenwerking? Laat het ons dan weten. Hoe concreter je vraag is, hoe sneller wij met elkaar in contact kunnen treden en misschien kunnen samenwerken.

De mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wonen en leven in de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Zij werken echter in een veel grotere regio. Spaarne Werkt helpt hen aan werk bij werkgevers die gevestigd kunnen zijn in de regio’s Haarlemmermeer, Schiphol, Amstelland, Bollenstreek, Amsterdam en IJmond. Verder kunnen opdrachtgevers uit het hele land specifiek werk uitbesteden aan de Spaarne Werkt bedrijven.

Nee, zeker niet. Onze hoofdvestiging zit wel in Cruquius (tussen Hoofddorp en Heemstede). Maar meer dan 200 van onze medewerkers werken elke dag gedetacheerd bij bijna 100 werkgevers op hun locaties. Daarnaast werken meer dan 200 van onze medewerkers bij drie bedrijven buiten Cruquius (Business Post, Schoonmaak en Groen) op werklocaties van vaste opdrachtgevers. En wij hebben leerwerkbedrijven op verschillende locaties in de regio, zoals de Snuffelmug kringloopwarenhuizen en de restaurants De Ripper en De Kloosterkeuken.  

Alle veelgestelde vragen

Snel contact?

Neem direct contact op!

Stel je vraag direct

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Hidden

Verhalen van werkgevers

Interviewserie werkgevers: Lumission

07 juli 2022
Lumission kiest voor constante kwaliteit Lumission ontwikkelt en produceert ledverlichting voor de professionele markt. Het Haarlemse bedrijf is elf jaar geleden ontstaan uit Lumiance waar mede-oprichter Erik Ploem jarenlang heeft gewerkt. De directeur Research & Development: “We ontwikkelen en...
Verhalen van werkgevers lumission-haarlem-spaarne-werkt-detacheren

Interviewserie werkgevers: Kennemerhart

07 juli 2022
Ze werken zelfstandig bij onze zorgvragers Zo’n drie keer per week stapt Monique Siepkes op haar fiets om cliënten van zorgaanbieder Kennemerhart te ondersteunen in de huishouding. Zij is een van de gedetacheerden die bij Kennemerhart werken via Spaarne...
Verhalen van werkgevers kennemerhart-spaarne-werkt-detacheren

Interviewserie werkgevers: Bavinckschool

07 juli 2022
Voor de kinderen is ze ook gewoon een juf Minder werkdruk en meer tijd voor onderwijs. Het is een wens van veel leerkrachten in het basisonderwijs. De Dr. H. Bavinckschool in Haarlem-Noord heeft hiervoor een flexibele oplossing gevonden via Spaarne Werkt Detacheren. “De...
Verhalen van werkgevers bavinckschool-spaarne-werkt-detacheren